Tågaborg
Föreningsgatan 13 / Karl X Gustavs gata 15

Stilfulla lägenheter mitt på Tågaborg

Vår fastighet på hörnadressen Föreningsgatan 13/Karl X Gustavs gata 15, byggdes år 1948 och den gamla stilen i lägenheterna har bevarats. Alla lägenheter utom de på första våningen har balkong och på innergården finns det en mysig gemensam uteplats. Lägenhetsstorlekarna varierar från 1 rok till 4 rok och då renoveringen skett i olika etapper är vissa nyrenoverade medan andra fortfarande har en äldre standard.

Om fastigheten

Snabbfakta

Byggår: 1948
Antal lägenheter: 22
Storlekar: 1 rok – 4 rok
Hiss: Ja
Kabel-TV: Ja
Bredband: Ja

Benämning

Hjorten 10

 

Visa fler

Fastigheter

Kontaktperson

Annica
annica@garnito.se
042-444 70 71

Fastigheten på Föreningsgatan 13 / Karl X Gustavs gata 15

Fastigheten på Föreningsgatan 13 / Karl X Gustavs gata 15

Fastigheten på Föreningsgatan 13 / Karl X Gustavs gata 15

 

Lugnt boende på Tågaborgs höjder

Tågaborg är centralt beläget i norra Helsingborg, strax ovanför Land-borgen. Boende i stadsdelens västra utkant, liksom gående på Landborgs-promenaden, kan njuta av en underbar utsikt över Öresund.

I Tågaborgs södra delar ligger Vikingsbergsparken, som erbjuder en stor och uppskattad lekplats för områdets barn. I norr avgränsas området av Pålsjö skog, ett stort naturreservat med många motionsslingor.

Tar du cykeln ner från Tågaborgs höjder når du snabbt vackra Fria bad med dess finkorniga vita sand och breda bryggor.

Tågaborg har flertalet restauranger, samt blomsterbutik, livsmedelsbutik, bageri och apotek. Det är ett område med olika typer av bostäder men många av flerfamiljshusen går i äldre stil, med högt i tak och gammeldags detaljer. För pendlaren kan det vara bra att veta att Helsingborgs central endast ligger 3 kilometer bort.