Tågaborg
Aschebergsgatan 5 / Wrangelsgatan 2

Bo stilfullt mitt på Tågaborg

Mitt på Tågaborg, med en praktisk livsmedelsbutik tvärs över gatan, finns vår fastighet med adress Wrangelsgatan 2 och Aschebergsgatan 5. Stenhuset är byggt i funkisstil på 1930-talet och har balkonger som vetter både åt gatan och innergården. Här känner du av tidens vingslag då den äldre stilen och planeringen av lägenheterna har bevarats. Huset har renoverats i etapper vilket innebär att vissa lägenheter är nyrenoverade medan andra har äldre standard. På innergården finns en mindre gemensam uteplats.

Om fastigheten

Snabbfakta

Byggår: 1934
Antal lägenheter: 27 lägenheter
Storlekar: 1 rok – 5 rok
Hiss: Endast på Wrangelsgatan 2
Kabel-TV: Ja
Internet: Öppet bredbandsnät via iTUX

Benämning

Kronan 1

 

Visa fler

Fastigheter

Kontaktperson

Annica
annica@garnito.se
042-444 70 71

Fastigheten på Aschebergsgatan 5/Wrangelsgatan 2

Fastigheten på Aschebergsgatan 5/Wrangelsgatan 2

Fastigheten på Aschebergsgatan 5/Wrangelsgatan 2

 

Lugnt boende på Tågaborgs höjder

Tågaborg är centralt beläget i norra Helsingborg, strax ovanför Land-borgen. Boende i stadsdelens västra utkant, liksom gående på Landborgs-promenaden, kan njuta av en underbar utsikt över Öresund.

I Tågaborgs södra delar ligger Vikingsbergsparken, som erbjuder en stor och uppskattad lekplats för områdets barn. I norr avgränsas området av Pålsjö skog, ett stort naturreservat med många motionsslingor.

Tar du cykeln ner från Tågaborgs höjder når du snabbt vackra Fria bad med dess finkorniga vita sand och breda bryggor.

Tågaborg har flertalet restauranger, samt blomsterbutik, livsmedelsbutik, bageri och apotek. Det är ett område med olika typer av bostäder men många av flerfamiljshusen går i äldre stil, med högt i tak och gammeldags detaljer. För pendlaren kan det vara bra att veta att Helsingborgs central endast ligger 3 kilometer bort.