Tågaborg
Erik Dahlbergs Gata 27 / Aschebergsgatan 7

Hyr en lägenhet med svunna tiders charm

Vår charmiga fastighet på adressen Aschebergsgatan 7 /Erik Dahlbergsgatan 27 byggdes år 1947 och lägenheterna har en äldre stil och planering. Huset har balkonger i olika väderstreck och det finns en mindre gemensam uteplats på innergården. Fastigheten erbjuder både ettor, tvåor och treor och då renoveringen skett i etapper finns det både nyrenoverade lägenheter och de som har äldre standard.

Om fastigheten

Snabbfakta

Byggår: 1947
Antal lägenheter: 28
Storlekar: 1 rok – 3 rok
Hiss: Ja
Kabel-TV: Ja
Internet: Öppet bredbandsnät via iTUX

Benämning

Kronan 19

 

Visa fler

Fastigheter

Kontaktperson

Annica
annica@garnito.se
042-444 70 71

Fastigheten på Erik Dahlbergs Gata 27 / Aschebergsgatan 7

Fastigheten på Erik Dahlbergs Gata 27 / Aschebergsgatan 7

Fastigheten på Erik Dahlbergs Gata 27 / Aschebergsgatan 7

 

Lugnt boende på Tågaborgs höjder

Tågaborg är centralt beläget i norra Helsingborg, strax ovanför Land-borgen. Boende i stadsdelens västra utkant, liksom gående på Landborgs-promenaden, kan njuta av en underbar utsikt över Öresund.

I Tågaborgs södra delar ligger Vikingsbergsparken, som erbjuder en stor och uppskattad lekplats för områdets barn. I norr avgränsas området av Pålsjö skog, ett stort naturreservat med många motionsslingor.

Tar du cykeln ner från Tågaborgs höjder når du snabbt vackra Fria bad med dess finkorniga vita sand och breda bryggor.

Tågaborg har flertalet restauranger, samt blomsterbutik, livsmedelsbutik, bageri och apotek. Det är ett område med olika typer av bostäder men många av flerfamiljshusen går i äldre stil, med högt i tak och gammeldags detaljer. För pendlaren kan det vara bra att veta att Helsingborgs central endast ligger 3 kilometer bort.