Prästkragen 6

Tågaborg
Helmfeltsgatan 17

Originaldetaljer och högt i tak på Tågaborg

På Pålsjögatan 45 och Helmfeltsgatan 17 bor du i ett lugnt område men har fortfarande nära till såväl centrum och bad som naturreservatet Pålsjöskog med motionslingor och tennisbanor. Lägenheterna har en charmig äldre stil, det är högt i taket och många originaldetaljer har bevarats. En del av dem har fransk balkong. I källaren finns det förråd och en tvättstuga med torkrum.

Om fastigheten

Snabbfakta

Byggår: 1929
Antal lägenheter på Pålsjögatan 45: 9
Antal lägenheter på Helmfeltsgatan 17: 12
Storlekar: 2 rok – 5 rok
Hiss: Ja
Kabel-Tv: Ja
Internet: Öppet bredbandsnät via iTUX

Benämning

Prästkragen 6

 

Visa fler

Fastigheter

Kontaktperson

Jessica
jessica@garnito.se
042-444 70 74

Fastigheten på Helmfeltsgatan 17

Fastigheten på Helmfeltsgatan 17

Fastigheten på Helmfeltsgatan 17

 

Lugnt boende på Tågaborgs höjder

Tågaborg är centralt beläget i norra Helsingborg, strax ovanför Land-borgen. Boende i stadsdelens västra utkant, liksom gående på Landborgs-promenaden, kan njuta av en underbar utsikt över Öresund.

I Tågaborgs södra delar ligger Vikingsbergsparken, som erbjuder en stor och uppskattad lekplats för områdets barn. I norr avgränsas området av Pålsjö skog, ett stort naturreservat med många motionsslingor.

Tar du cykeln ner från Tågaborgs höjder når du snabbt vackra Fria bad med dess finkorniga vita sand och breda bryggor.

Tågaborg har flertalet restauranger, samt blomsterbutik, livsmedelsbutik, bageri och apotek. Det är ett område med olika typer av bostäder men många av flerfamiljshusen går i äldre stil, med högt i tak och gammeldags detaljer. För pendlaren kan det vara bra att veta att Helsingborgs central endast ligger 3 kilometer bort.