Tågaborg
Pålsjögatan 14

Funkisstil och gammeldags charm på Tågaborg

På Pålsjögatan 14 hittar du ett gediget stenhus i funkisstil som byggdes på 1930-talet. Här finns charmen från svunna tider bevarad, de 18 lägenheterna har en gammaldags stil och planlösning. Här erbjuder vi lägenheter i storlek 1- 4 rok och på innergården har hyresgästerna tillgång till en mindre gemensam uteplats. Huset har renoverats i etapper och därför är vissa lägenheter nyrenoverade medan andra har en äldre standard.

Om fastigheten

Snabbfakta

Byggår: 1933
Antal lägenheter: 18
Storlekar: 1 rok – 4 rok
Hiss: Ja
Kabel-TV: Ja
Internet: Öppet bredbandsnät via iTUX

Benämning

Städet 3

 

Visa fler

Fastigheter

Kontaktperson

Annica
annica@garnito.se
042-444 70 71

Fastigheten på Pålsjögatan 14

Fastigheten på Pålsjögatan 14

Fastigheten på Pålsjögatan 14

 

Lugnt boende på Tågaborgs höjder

Tågaborg är centralt beläget i norra Helsingborg, strax ovanför Land-borgen. Boende i stadsdelens västra utkant, liksom gående på Landborgs-promenaden, kan njuta av en underbar utsikt över Öresund.

I Tågaborgs södra delar ligger Vikingsbergsparken, som erbjuder en stor och uppskattad lekplats för områdets barn. I norr avgränsas området av Pålsjö skog, ett stort naturreservat med många motionsslingor.

Tar du cykeln ner från Tågaborgs höjder når du snabbt vackra Fria bad med dess finkorniga vita sand och breda bryggor.

Tågaborg har flertalet restauranger, samt blomsterbutik, livsmedelsbutik, bageri och apotek. Det är ett område med olika typer av bostäder men många av flerfamiljshusen går i äldre stil, med högt i tak och gammeldags detaljer. För pendlaren kan det vara bra att veta att Helsingborgs central endast ligger 3 kilometer bort.